Panta rei*

Jag börjar jobba heltid i januari, som lärare i svenska och latin, dagarna efter jag är klar med min utbildning, som jag hållt på med nu i 24 år känns det som. Jag fick alltså jobb, jag hade tur. Eller skicklighet, eller flyt. Jag vet faktiskt inte vad det berodde på. De som låter bittra i sina grattisönskningar säger bara "värst vilket flyt du har då". Vissa säger att jag är duktig. Vissa säger att det är en kombination av tur och skicklighet. Jag vet inte vad det är, det viktigaste är att jag har jobb.

Åt er som skrattat åt mina ämnesval tidigare kan jag i alla fall gladeligen skratta tillbaka. Rakt i ansiktet. Tji fick ni!

Hur som haver, frågan är hur aktiviteten blir på bloggen i och med detta. Kanske lägger jag ned den, kanske låter jag den bara vara, kanske utvecklar jag den till en skolblogg. Förberedelserna inför jobbet är i full gång redan. Jag har köpt en ny bokhylla som jag börjat fylla med pärmar, lådor och tidskriftssamlare. Första natten efter jag fått jobbet kunde jag inte sova för att jag tänkte på allt praktiskt som behövde ordnas. Det är skönt att jag har drygt en månad på mig för att förbereda mig!

Men först är det examensarbete, julfirande, oppositioner och examen. Julen prioriteras högst. Min examen som jag så efterlängtat hamnar i skymundan nu, men det är väl därför man ska ha en examen. Bättre ett jobb att gå till än en
twistpåse i handen, resonerar jag.

* "Panta rei" är ett uttryck på grekiska och betyder "Allting flyter"

Kommentarer:
Postat av: Terese

Jag håller fullkomligt med om att det är en blandning av väldigt många olika saker som gör att man får eller inte får jobb. Du gjorde ju precis allt du kunde genom att skaffa kontakter och allt, och du har gjort helt rätt val tidigare genom att bli mentor osv osv osv. Men lite flyt är det väl ändå att Martina skulle vara tjänstledig just precis nu? Om du haft oflyt hade du kanske ändå, genom alla ansträngningar, fått en tjänst i svenska, men det lär väl inte vara jätteofta en tjänst i svenska och latin blir ledig? Har man en sådan kombination krävs nog lite flyt, tror jag. Eller?

Jag är i alla fall jätteglad för din skull.

Kram.

Postat av: Gabrielle

Jo, jag håller helt med dig i vad du säger. Jag har tagit bort en del av inlägget nu för det lät så dumt. Det var inte meningen att låta som att det inte alls var tur för mig, utan jag bara funderade över vad "flyt" egentligen är. Egentligen känns det som en slump, eller så är det kanske bara sannolikheter som spelar in. Sannolikheten att få jobb med "ovanliga" ämnen är kanske större än med "vanliga", såsom arbetsmarknaden ser ut i dag.

Men förstås önskar jag att alla som nyligen examinerats kunde få en sån här chans och särskilt de inom humaniora, så att det bekräftas att man verkligen får jobb när man läst språk! Jag tror du får jobb snart, jag känner det på mig!

Kram!

2007-12-17 @ 22:34:17
URL: http://gabrielle.blogg.se
Postat av: SDIL

Latinet leder till jobb, så är det bara. (Själv fick jag inte mindre än tre lärarjobb på mina latinkunskaper, utan en gnutta pedagogik under bältet.)
Man besitter då en specialistkompetens som ytterst få andra gör och skiljer sig sålunda från de tusentels andra nya lärarna i svenska/historia/religion/tyska etc.
Feliciter!

2007-12-19 @ 09:10:40
URL: http://www.latinblogg.blogspot.com/
Postat av: Gabrielle

SDIL: Och det är så kul att det är så! Tänk att få läsa sitt favoritämne på heltid i flera terminer plus att man får jobb...

2007-12-19 @ 16:43:26
URL: http://gabrielle.blogg.se
Postat av: Sara

Grattis till allt Gabbi! :) Jättekul att du har fått de jobb som du vill! Det är dessutom bra för mig för nu har jag en som kan hjälpa mig med min Svenska B när jag börjar läsa det. ;) Itne för att jag tror att jag kommer ha problem med det men jag har någon som kan granska mina arbeten innan jag lämnar in dem till min lärare! ;)
Vi ses på torsdag antar jag. :P

2008-01-02 @ 18:10:18
Postat av: Gabrielle

Sara: Tack så mycket!

Ja, jag tänkte också på det när du nämnde att du ska läsa Svenska B! Jag hjälper givetvis jättegärna till om det är något du behöver hjälp med eller om du undrar över något. Svenska B är ju i första hand en litteraturkurs vilket jag tycker är superkul och jag hoppas du kommer tycka samma sak. Förmodligen kommer du få börja med antiken nu vilket ju (förstås, med tanke på latinet) är min favoritepok.. Hoppas du får en bra lärare som låter er läsa mycket skönlitterärt!

Ha det bra!

2008-01-06 @ 15:42:06
URL: http://gabrielle.blogg.se

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits