Dvärgar

Jag läser mycket. Just nu läser jag om Pär Lagerkvists Dvärgen eller läser jag verkligen om den? Har jag läst den tidigare? Det måste jag ju ha gjort, tänker jag. Saken är att den påminner mig så mycket om Günter Grass Blecktrumman. Dvärgen gavs ut 1944, Blecktrumman 1959. Kanske luras jag bara av att de är skrivna under samma tid och att huvudpersonerna är små, rentav dvärgar, och att de är väldigt arga och sura på sin omgivning. Intressant att både Grass och Lagerkvist har hittat känslan av totalt hat i en sådan liten figur, som att det skulle vara enklare än att gestalta självaste Hulken.

Det är i alla fall ett boktips till er, som inte redan läst den, även om jag redan tipsat lite påminnande om Lagerkvist, rädd för att hans minne ska dö ut.

Vad ska man mer läsa? Tips mottages gärna.

Die Schweiz

Kort och koncist: Zürich maste vara den vackraste staden jag nagonsin besökt. Rom inkluderat.

Men vi längtar efter berg och bad och om vi hittar nagot passande kommer vi tillbringa helgen vid nagon mysig sjö vid Alpernas fötter.

Pengarna är inte slut än. Puss /Gabi

Grüss gott!

Hälsningar fran Wien - Österrikes hektiska men vackra huvudstad. Vi lämnar staden i kväll för att aka vidare till Schweiz, vilket jag har längtat efter under hela resans gang. Jag orkar inte redogöra för allt vi har gjort och inte har gjort, men det här var i alla fall var andra hallplats för resan - tidigare var vi ju i München, där det mest blev omkringvandrande och en himla massa tysk öl (alla dricker ju öl där).

I dag har vi i alla fall besökt huset där Sigismund Freud levde under manga ar fram till han gick i exil 1938. Har även avnjutit en apfelstrudel med glass.

See ya later, in another town somewhere in Europe. Ciao!

Zug

Det är dags att fly landet, det är det verkligen. Så jag har packat en ryggsäck, köpt ett interrailkort och drar söderut i natt. Destination München.

Vad som händer sen får känslan avgöra.

Auf wiedersehen.

hits