Bra länkar

I förrgår när en kompis var på besök satt jag vid datorn och gnällde över att jag var var så konservativ i mitt surfande. D.v.s. att jag bara klickade mig fram på de sidor jag satt som bokmärken och aldrig såg något nytt. Då tipsade han mig om ett tillägg till Mozilla Firefox som heter Stumble upon. Det var lätt att installera, jag bara registrerade min e-post och kryssade i rutor om mina intressen. Sedan är det bara att trycka på "Stumble!"-knappen så hamnar jag på en hemsida som ska motsvara mina intressen. Eftersom det är användare själv som tipsar om sidor och då alla sidor är granskade så kommer jag varje gång till en riktigt kul, intressant eller spännande sida. För min del handlar de om klassiska ämnen, språk, skrivande, quiz av olika slag, mytologi, hundar, nöje, resande, musik, film, antikhistoria, foto etc. etc. Det går också att "stumbla" fram bloggar, videos och bilder.

En av de hemsidor som jag verkligen kommer använda mig av är
denna, där jag kan förhöra mig själv på t.ex. länderna i Afrika eller de amerikanska staterna. Inte världens snyggaste sida men för mig som lider av både namn- och kartdyslexi är den otroligt bra!

Dessutom har jag hittat några bra sidor som handlar om latinämnet på olika sätt. Här  kan man ladda hem övningsmaterial och gamla läroböcker i latin och klassisk grekiska, det här är en väldigt omfattande sida om grekisk mytologi och här går det att läsa om den antika världen, även utanför romarriket.

En idé

Häromkvällen fick jag en briljant idé för vad jag kan göra med min blogg. Just nu är min blogg bara en plats jag skriver på när något gör mig väldigt glad eller när något gör mig väldigt ledsen. Den är alltså subjektiv så det förslår, vilket inte motsvarar vad jag egentligen vill. Men nu har jag glömt bort idén och tappat motivationen. Igen.

Jag lovar att meddela er när min blogg får nystart, vänta er ett pressmeddelande någon gång runt år 2014.

I stället för att pilla med bloggen är det jobb och plugg som gäller. Inte så mycket plugg dock, bortsett från att gå på föreläsningar, eftersom jag läser en grammatikkurs nu. Kan de inte komma på något svårare än formella subjekt, diates och liknande fenomen? Typ en kurs för übergrammatiknördar med latinet i botten.

Vad gäller jobbet så rullar det på som vanligt, men nu har tjänstefördelningarna kommit igång igen vilket alltid innebär oro för en vikarie. Kort sagt så ser det inte speciellt ljust ut för mig. Kanske gör jag fel i att hänga upp så mycket vid att ha ett fast jobb - när jag bara har ett fast jobb så kan jag... flytta, slå mig ner, köpa ny tv, gå ner i vikt.. ungefär. De senaste dagarna har således varit ett enda stort försök att ändra inställning och bli lite mer Horatius. Carpe diem... Vivitur parvo bene...

hits