"Pigg och glad"

"Är du alltid så pigg och glad, Gabrielle?" frågade en vårdtagare i dag när jag gav henne åtta-pillrena. Genast blev det klart för mig att deras bild av mig är den där klämkäcke smålänningen som jag genast förvandlas till när jag kommer innanför Kopparängens väggar. "Jag försöker" sa jag i samma ton som jag sagt alla andra klyschor, typ "Det är inte lätt" eller "Såg du Kjell Lönnå på TV?" (alltså seriöst, jag är verkligen inne i pensionärssvängen nu..), och så gick jag därifrån och pratade med en annan tant om Roger Pontare. Jag kunde ju gärna inte ha svarat att jag lider av humörsvängningar och jobbiga kontrollbehov. När jag tänker över mina gnällämnen så inser jag att jag borde banka mig själv i huvudet lite oftare. Egentligen är det inte konstigt att man blir positiv när man är på den arbetsplatsen. Man påminns hela tiden om att man ska vara glad för att man kan ta på sig kläderna själv, sköta sin egen hygien, inte behöver någon som matar en (det var en vårdtagare som spydde rakt ut i dag när jag matade honom - är jag dålig på att mata?) och inte har ont överallt hela tiden. Den dagen, den sorgen. Äh va fan, ännu en klyscha.

 

Pratade med mamma innan i dag och hon peppade mig lite inför framtiden, både vad gäller jobb och hösten. Mamma är snäll. Så nu känns det ännu bättre.  Och balkongerna på St Hans Gränd är typ 10 kvm! Det är rätt fräckt.

 

Erik är fortfarande iväg med familjen i Danmark. Lägenheten är mörk och eländigt tyst. Var är alla? 


I'm awake but my world is half asleep

Går i cirklar av dimma. Sommaren är väldigt lång, inte sant? Det känns som en ren evighet sedan jag lämnade in den där sista hemtentan och det känns som det är en evighet (det ÄR en evighet!) till jag har jobbat klart för i sommar och får sätta mig i skolbänken igen. En av sakerna jag låg och tänkte på i natt när jag inte kunde somna var att medelåldern för mina vårdtagare är ungefär min ålder gånger fyra! Tänk att leva hela mitt liv fast fyra gånger. Det är ju sinnessjukt långt.

 

En annan sak jag tänkte på var (- surprise -) lägenheterna. Vi ligger inte etta på dem på väster , däremot på dem på norr, men två av dem har inflyttning i november. Vi håller så klart tummarna för västerlägenheterna men annars har jag funnit mig i att bo på St Hans Gränd med allt vad det innebär (garage och värsta radhuskänslan, får jag för mig, och dessutom en lite för hög hyra). Min kropp känner av ett helt annat lugn nu när jag vet att det ordnar sig.

 

I dag jobbar jag delad tur, var på jobbet 7.30-11.45 och jobbar också kväll 15.45-21.00. Och så jobbar jag i morgon, men sen är det i alla fall rotrocksveckan och "bara" (ursäkta att jag gnäller men jag tycker det låter så oerhört mycket) tre veckor kvar på jobbet. Nä, snart dags att jobba igen. Puss och kram.


Lund nästa

"Ni kommer att få någon av lägenheterna, om ni tackar ja till alla". Gabi får en fnissattack och tjejen i telefonen fnissar i samklang.

 

I morgon dimper det troligen ner ett till erbjudande, en trerummare på Norra Fäladen, 90,9 kvm, hyra på 5500:-.  I vilket fall så sa LKF-tjejen att vi kan ringa på fredag (dagen efter sista svarsdatum) och få reda på vilken lägenhet vi har fått. På fredag i nästa vecka - dagen innan Rotrock - vet vi var vi ska bo! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!


Virrigt

Jag har promenerat i regnet, glömt bort att äta, druckit kaffe. Snart ska jag ringa LKF och se om jag kan få ännu mer info om var vi ska flytta. Erbjudanden är som följer:

 

- Väster (Örnvägen). 3 ROK, 76,8 kvm, 3:e våningen. Hyra 5169:-. Inflyttning 1/10.

- Väster (Örnvägen). 3 ROK, 73,9 kvm, 2:a våningen. Hyra 5091:-. Inflyttning 1/11 eller tidigare enl. ök med nuvarande hyresgäst.

- Norr (St. Hans Gränd). 3 ROK, 87,0 kvm, 2:a våningen. Hyra 5855:-. Inflyttning 1/10. Med garage och tvättutrustning.

 

Vi hoppas på dem på väster i första hand, men det går väl alltid att hyra ut ett garage om vi nu skulle få den på norr. I vilket fall är erbjudandena toppen. Besked kommer senast v.33... Då har man fortfarande över en månad på sig innan vi flyttar ut härifrån. Oh jo, jag börjar nästan tro lite på världen igen. Slit lönar sig.


Lord just kissed my ass

Lagom groggy hade jag just dragit upp mig från min sovmorgonsvila (5 timmars sömn) och av någon konstig dragning ställde jag mig i hallen blickstilla, som att jag väntade på något (egentligen kändes det inte alls magiskt, utan mer som att jag behövde kaffe), när det plötsligt rasslade till i brevinkastet och tre kuvert damp ner på golvet - heliga budskap från himlen, tre lägenhetserbjudanden damn it! Tre olika treor - två på väster, en på norr - alla passar egentligen bra med hyra, datum, storlek, läge... Och alla har sina egna fördelar så jag blir verkligen nöjd vilken vi än får, om vi nu får nån, men det borde vi väl. Ja.

 

Erik kommer hem på lunchen och jag måste lugna ner mig, gå ut en sväng och få frisk luft, tänka färdigt alla tankar. Det spritter i mig.


Grrr

Väldigt irriterad, attackerad av överklassfasoner och utvecklingsförhindring. Det är bara så himla fånigt.

Tänk om

Jag kan bli helt galen på att leta lägenheter. Först ser allt ljust ut, sen ser det beckmörkt ut, sen ljust och sen svart. Jag intalar mig själv att det ordnar sig men sen kommer jag på att jag inte vet. Lägenhetssökande är verkligen något som man inte kan ha det minsta kontroll över - något som resulterar i kaos i mitt huvud och händer som skakar i stil med parkinsonpatienterna på jobbet. Igenom allt detta säger Erik bara "det löser sig på nåt sätt, det ordnar sig" och jag vet inte vad jag hade varit just nu utan hans ord. För alla singlar där ute: skaffa er en partner som kompletterar er, inte någon som är precis som er! Det är det absolut bästa relationstipset jag kan ge.

 

På tal om Erik så satt jag och läste en gammal text jag skrev som kärlekskrank 18-åring. Mitt liv var i kaos, jag visste inte vem jag eller någon annan tyckte att jag var, vad jag ville, vad som var rätt och fel och var dessutom tusen gånger bättre än nu på att analysera och filosofera över problem, typ "vad är verklighet".  Jag och Erik hade pratat i telefon för första gången och jag skrev

Tänk om han kunde vara likadan när vi träffas, om vi träffas. Tänk om han bara öppnar upp mig mer, som han gjort än så länge, tänk om jag känner mig helt trygg i hans närhet, tänk om han faktiskt är alldeles rätt, alldeles fantastisk även när jag står ansikte mot ansikte med honom. 

 

Och nu säger jag bara: tänk att det var så! 

 

Har jobbat kväll med Jörgen. Det gick jättesmidigt även om en tant skrek "jädra lögnhals" rakt i ansiktet på både Jörgen och mig. Båda skällde tillbaka.  Sen fjäskade jag som fan för pessimist-tanten. Till slut fick jag en blommig kjol av henne. Den ska jag ge till UFF. Sen så fick jag en chokladkaka av en annan rar tant fast den får nån annan äta upp för nu är det slut på söteriet.

 

Puss och god natt. 


100 % hat

...eller så finns Gud inte ändå. Vad handlar det konceptet om, anyway? Att ha tur? Flyt? Att ha det bra ekonomiskt ställt? Det är i alla fall inget för mig som vill lösa sig av sig själv, eller ens lösa sig efter 2 respektive 4 år i bostadsköer. Det blir fel ändå, det blir alltid omvägar runt allting som måste planeras och problematiseras och tänkas på. Jag orkar inte med sånt nu.

 

Och detta samtidigt som pms, jobb, bråk, viktökning och dåligt väder.  Jag vill spränga sönder alla vackra människor, alla banker, alla poliser. Och tiden.


Att jobba

Jobb jobb jobb. I dag har jag jobbat mellan 7.30-11.45 och därefter mellan 15.45 och 21.00. Och jag jobbade i går och jag jobbar hela dagen i morgon. Men det går bra; det är knappt att jag söker tröst hos min materialistiska ska-köpa-senare-lista. När jag kom hem i kväll så var det första gången på mycket länge som jag kom hem till en tom lägenhet. Här brukar vara någon, Erik och ofta Dennis eller Dan eller någon annan som tittat förbi.

Min blogg har blivit till en loggbok och inte alls någon återspegling av mitt inre och mina tankar. Jag låter den förbli det till en del också så att bekanta jag inte träffar så ofta får följa vad jag gör i mitt liv och inte mina humörsvängningar. Humörsvängningar, förresten, har jag väl fortfarande men det är knappt att jag känner efter. Kom hem strax efter 21 i kväll till ett lugn jag inte känt på länge (även om jag inte direkt saknat det). Korkade upp en flaska vin och hällde upp ett glas, la mig i badet och masserade hela kroppen med tea tree oil och olika krämer. Tog några djupa andetag (det som brukar kännas livsviktigt under pluggperioder), tänkte efter.

Fick reda på i går att Eriks köplats i LKF fortfarande finns kvar och att han stått i den sedan 2001. Hoppet kom tillbaka, kanske finns Gud ändå. Det är verkligen inte ofta jag ber små böner men denna tycks ha fungerat, kanske? Hoppas verkligen att det går att fixa boende rätt kvickt och att LKF (eller AFB) inte slöar och krånglar.

Nu ska jag lägga mig med intressanta Thérèse Raquin och hoppas på att få lite sömn. God natt Sverige.

Höganäs

Höganäs var över förväntan. Bruket låg som i en liten egen by, det var överfullt med semestrande svenskar och solen gassade över grusgångarna. Om jag hade varit rikare hade jag nog köpt mer än vad jag gjorde men bara för att ta med mig något hem så köpte jag två små höganäsburkar i blått och gult. Är helt såld på deras ugnsfat och serveringsfat... Men det får hamna på min ska-köpa-när-jag-har-massor-av-pengar-lista bredvid saker som en cykel och ett par glasögon.

Nej, nu ska jag njuta vidare av dagen! Massor av kisses :)

---

Mina Höganäsburkar på plats i kökshyllan

Höganäsburkar

Den här stod jag och vred och vände på drömskt:Krus och bus

Har varit väldigt tradig under det senaste dygnet. I går vaknade jag 20 minuter innan jobbet började; slängde på mig kläder, cyklade iväg. Var på jobbet i 9 timmar, cyklade hem. La mig och somnade. Oro i kroppen som endast känns betryggande för mig själv men som tär på Erik. Så nu ska jag bryta mönstret, i alla fall för en dag. Solen skiner igenom molntäcket lite grann och om en timme sitter jag på en gul regionsbuss riktning Höganäs. För krafternas skull.

Värsta planen

Nu har jag värsta planen för hur jag ska få in alla viktigheter och roligheter i mitt liv under de kommande jobbarspäckade fem veckorna. De dagar då jag jobbar kvällspasset ska jag hinna med ett träningspass plus några timmars uppsatsskrivande innan jobbet börjar (kl. 15.45). På mina lediga dagar ska jag försöka vara helledig för att ta igen mig och för att använda mitt skånetrafikenkort. Någon ledig dag ska jag åka till Lund och bänka mig på UB för att kolla upp saker till uppsatsen. Dessutom kan jag nog träna någon kväll då jag jobbat dag. Och utöver detta ska jag försöka läsa lite skönlitterärt under lediga dagar och kvällar. This is perfection!

Började i dag med att sätta ett gott exempel. Har inte tränat sedan innan Portugalresan men i dag var det riktigt skönt att känna att benen fortfarande orkar. Svetten bara rann av mig. Dagens stora överraskning var när jag vägde mig på gymmet och märkte att allt matkrängande under de senaste veckorna (vi snackar glass och skräpmat varje dag i Portugal, chips med dipp, ostmackor, godis i stora lass) INTE har fått mig att gå upp i vikt! Jag tackar alla koppar kaffe för detta - vad sjutton har kalorierna annars tagit vägen om inte kaffet bara har pushat ut dem ur systemet? Hjälp, nu vågar jag knappt dra ner på allt drickande... :)

I morse fick jag ett mindre sammanbrott över lägenhetsläget. Därefter ringde jag AFB plus att jag fick svar på mailet jag skickade i helgen. Tjejen i informationen sa att folk fortfarande har nästan 2 veckor på sig att säga upp sina lägenheter och att det förmodligen kommer upp åtminstone någon trea till för inflyttning i oktober. Nu börjar jag verkligen ångra att vi inte tog den där trean på Kämnärsrätten som vi hade chansen att få. Erik och jag tog ju ett gemensamt beslut om det men jag blejmar ändå mig själv för att jag var så korkad. Fast vem vet, kanske dyker värsta lyxlägenheten upp nu någon dag och blåser bort mina bekymmer... Åh denna jobbiga väntan.

Möttes av gapande munnar och tappade hakor i går på jobbet när jag blev helt fnittrigt glad över att tänka på terminstart. Jag förstår inte varför man väljer att läsa något som man inte tycker är roligt. Det är ju inte gymnasiet liksom, det här ska man ju lära sig för att ha kunskaper i framtiden, då man ska syssla med det man studerar nu! Och hur kan man inte njuta av studietiden? Hur soft är det inte att bara vara bunden till ett par föreläsningar i veckan och att helt få bestämma över sig själv?

I går var Uffe och Dennis här och vi spelade poker. Jag är fortfarande lite lost i reglerna men jag tycker allt att jag har ett rätt grymt pokerface. What's even better: Uffe berättade om line-upen för Rotrock (www.landskronareggae.com) och plötsligt fick jag krafter att jobba varenda dag i ett år framåt, kändes det som. Peps Persson med Blodsbandet! Kulturation! (Yiiiiiiiihhh!!!) Kung Kodum! Lady Saw! Åh vad glad jag blev, särskilt över Kulturation som jag verkligen längtat efter att få se pånytt.

Ösregn utanför rutan. Inte så konstigt att jag låter så tråkig.

Läget

Läget är lugnt. Helgen var skön. I går kväll tog det mig 5 timmar att komma från Sölvesborg till Landskrona. Jag har lust att spränga skånetrafiken i luften, vid sidan av alla polisstationer.

Kom på i dag att faktum är följande: Jag jobbar fem veckor till inklusive denna. Fem veckor är 35 dar, jag jobbar 27 av dessa. Vid ETT tillfälle är jag ledig två dagar i sträck (som tur är är detta när Rotrock 2005 är). Vid ett tillfälle jobbar jag åtta dagar i sträck. Så det är bara att ställa in sig på en riktigt jobbarperiod och jag ska ta mig ur den med en massa goa slantar i fickan.

Men jag börjar bli nojig att vi inte får någon lägenhet. Snälla AFB, svara på mina böner!

Damnit

Helt galet att vakna in i en mulen dag, den första på rätt länge. Givetvis är jag ledig i dag också men som tur var hade jag inte hoppats på något strandhäng utan snarare på uppsatsarbete. Men jag vet verkligen inte hur man går tillväga... Jag tror det blir mer tänkande än skrivande i dag, bara för att jag ska klura ut hur fan man ska ha kontroll över 7 långa texter på latin.

Nu har AFB stängt ner sin hemsida för att förbereda för novischernas ansökningar. Fuck you, damnit. Lägg upp en jävla trea nån gång så att man kan få det där ur världen. Har lust att sno en bil i dag och köra långt bort. Det kommer inte bli så.

Ett land

Sitter och lyssnar på "Sparkar och slag" och tänker på Portugal. Det finns ett land så långt härifrån... Svenskarna är söta när de dragit på sig de gamla shortsen och linnet som inte använts sedan förra värmeböljan - när var nu den? 1999? - och visar upp sin ljushåriga bleka hud som snart har förvandlats till glansig barbiehud. Dennis sätter ändå exemplet. Han har legat på beachen varje dag den senaste veckan, för där finns babesen och det varma vattnet och solen, och han låter a-kassan sväva in på kontot. I Portugal är det där vardag. Oh vad fjärran det kändes när jag satt på hotellbalkongen den andra natten och tittade ut över Atlanten, mer fjärran än Santorini och Neapel. Portugal var Europas ände, en sista vacker utpost innan havet och spänningen tar över. Men ändå ett mål. Saknar...

En students sommar

Någon som har lust att skriva min c-uppsats i latin? Den verkar nämligen inte vilja skriva sig själv och jag kan ju inte skriva när jag jobbar och när jag är ledig går det inte heller, av någon konstig anledning. Kanske beror det på att jag gärna tar mig tid till andra saker - och då pratar vi inte ligga på landskronabeachen eller sova. Sedan jag kom hem från jobbet i dag (13.00) har jag funnit mig själv i de mest stressande situationer: fylla tvättmaskinerna med maximalt med tvätt, slänga upp tvätten (nåja - hänga upp den millimeterfint med klädnypor, fast i maxtempo), diska, plocka undan (det är alltid stökigt när jag kommer hem), mata fågeln (vi är fågelvakter), vattna balkongplantor och krukväxter (det tog typ en kvart) och så sist av allt - skära upp sex kilo vattenmelon i serveringsstora bitar (typ 25 bitar) och vira in varje bit i plastfolie (så att plastfolien tog slut). Det är väl som Emelie sa när hon skyggade undan från tentapluggandet - "snart är det väl bara kvar att tvätta taket med tandborste...".

I dag var jag med om det första på jobbet som har fått min mage att nästintill vända sig ut och in. Jag skulle hjälpa en tant med maten, typ torka henne runt munnen eftersom hon saglar och har sig. I vilket fall fick jag lida mig igenom en halvtimmes ätande av soppa och mos där tanten tog en sked i munnen, saglade, spydde eller hostade ut den i långa slemrader i skålen och därefter tog sked efter sked efter sked av en äcklig geggig sörja som såg mer ut som magtarmsinnehåll än mat. Faktiskt det första på jobbet som gjort mig illamående och jag har ändå bytt stomipåsar och vistats i lägenheter som ser mer ut som soptippar än hem.

Nej, måste göra en plan för uppsatsen, måste tvätta och äta. Ja just det.

En dag på stranden

En dag på stranden med Liselotte, Kati, Halfdan och Viktor. Försökte få min pappersvita hud till att gå mer åt pepparkakehållet men det vet vi ju att det inte fungerar. 20 grader i vattnet, varm sand, hög sol, kaffe på termos. Är inte den här sommaren ovanligt fin?

Knas

Har insett att min arbetsplats är något avskärmad från verkligheten, för det var först när jag kom hem och satte mig i tv-soffan i dag som jag fick veta om terrorattacken i London. Hur ska man reagera? Finns det något sätt kvar? Kan man få sig själv att känna mer? Varför kan de inte göra sina attacker till ett spratt i stället för just terror, typ som killen som klädde ut sig till spindelmannen och klättrade upp i Kulturhuset? Kan de inte få oss andra att förstå det de själva offrar sina och andras liv för, whatever-the-reason-is, för vi förstår inte... Vad vill idioterna? Vad vill dom med den här planeten så hemskt gärna att de offrar massor av människors liv för att "nå" dit? Write a fucking novel, vetja!

Livet i lilla Landskrona är som vanligt i alla fall. Drog mig upp vid halv 7-tiden i morse och fullföljde arbetsdagen 7.30-16.00 utan anmärkning. Det är skönt att jobba en lagom sval sommardag, dagen efter ett åskoväder. Tanterna är lite mindre svettiga under hängbrösten och sover bättre när lägenhetstemperaturen har sänkts från typ 35 till 28 grader. I dag vid eftermiddagsfikat fick vi alla i matsalen att sjunga med i godbitar som "Kan du vissla Johanna" och "Här kommer lilla Ludde". Täntsen tog ett par danssteg med sina rullatorer, en cp-skadad man gjorde prutmun för att visa att han förstod det där med visslande men till slut gav han upp och sa bara "Johanna". Dom är söta.

Nu är jag ledig i tre dagar och jag vet inte riktigt vad som händer. Jag borde seriöst:
1) Träna
2) Sköta mina basilikaplantor
3) Använda mitt sommarkort hos Skånetrafiken
4) Göra en plan för uppsatsen

Men vi får se. Det blir nog bra. Mamsen och papsen är schyssta att stöda vårt proletärhushåll med lite slantar, liksom Eriks mamma har. Thomas ska börja läsa, Peter & Yvonne ska flytta till Halmstad och Terese ska nog också flytta. Det händer så mycket spännande saker för andra att jag nästan glömmer bort att Ecke och jag också ska flytta snart. Insnöad i min egen värld långt bortifrån det London jag besökte i förra veckan (nåja, en flygplats i alla fall), kan jag glädjas åt såna saker.

Pussar.

Sweat baby

Jag undrar om det finns läkartester som kan visa på om ens hormonproduktion är helt fucked-up? Borde rentav läsa på lite om hormoner och hur mängderna skiftar (gör de det?) i kroppen. Jag får för mig att det där påverkar det mesta av mina konstiga kroppsliga egenheter, typ mina humörsvängningar och hur jag svettas. I morse vaknade jag ihopklibbad med lakanet och tvingade mig upp för att ta mig till jobbet där jag skulle bevisa för sjuksköterskan att jag förstod det där med tablettdelegering så att hon kunde skriva under delegeringsbeslutet. Mensvärk och huvudvärk till trots kom jag iväg, hängde av mig jackan i personalrummet och gick efter sjuksköterskan in till en vårdtagare som jag skulle ge tabletter till. Då märker jag hur hela min kropp exploderar ut svett - och nu skulle jag hålla upp skenet och leka bror duktig... Tabletterna klibbade fast på fingrarna och det droppade svett från näsan! Jag fattade ingenting.

Fem minuter senare hade jag droppat (för många) ögondroppar i vårdtagarens ögon och fått mitt beslut och jag cyklade hem. Hade tänkt vara duktig i dag men det är viktigare att fatta att man är hemma och att överföra Portugalkänslan på vardagen än att förtränga vardagen.

Jag ska nog läsa klart Alkemisten och om det blir sol borde jag dra mig ut. Och så lär det bli ytterligare avsnitt av That 70's show, nu när vi köpt boxen med första säsongen i London. Woh, årets köp!

Portugal maravilhoso

Planet landade i går kväll på Sturup men själv har jag inte landat riktigt än. Det har varit för mycket intryck för att bara släppa det och gå in i jobbarvärlden igen, även om jag faktiskt har jobbat i dag. Jag klarar av vardagssysslorna men i huvudet sitter jag fortfarande med blicken ut över Atlanten under stjärnorna en ljummen juninatt. Vi försökte oss på att skriva resedagbok men det gick inte bra, Erik och jag skrev men Dan är bättre på att snacka.

Porto har blivit min nya lilla drömstad. Vi kunde inte låta bli att tillbringa den mesta av tiden där. Det var där vi umgicks med konstnären som visade oss omkring och ledde oss liksom en messias, där fanns Café Douro, havsutsikten från balkongen, världens coolaste varuhus (man åkte upp fyra våningar bara för att gå ut genom dörren och komma ut på gatan igen - allt tack vare det backiga centrum), den chilliga stämningen... Välkomnandet till Portugal var en vansinnesbussfärd från flygplatsen in till centrala Porto där vi kastades ut rakt i en festival - folk gick klädda i folkdräkter och sjöng sånger och bar facklor och smällde fyrverkerier. Just så sprakande kändes den staden, även efter folkmassorna skingrats.

I Lissabon blev det lite mer sightseeing. Castelo de São Jorge och Elvador de Santa Justa gav båda riktigt bra utsikt över en spännande stad, som dock är lite väl turist- och främlingsanpassad. Det stod marockanerdealers i flockar på gatorna och det kändes lite dyrare och större, förstås. Vi var på Europas (världens?) största akvarium ute på Expo 98-området också. Det slog Londons med ljusmil! :)

Två nätter låg vi i tält på en camping en bit utanför Cascais, som i sin tur ligger några mil utanför Lissabon. Vi hittade en plats på campingen bland en massa taniga krokiga träd som helt hade böjt sig efter havsvinden. När vi kom dit strax efter skymning brydde vi oss definitivt mer om utsikt än om en vindskyddad plats. Första natten gick det bra men andra höll vi verkligen på att flyga iväg... Tur då att jag hade införskaffat mig en handgjord portugisisk poncho som ser ut som en stor vit matta som man slängt över axlarna. Fast lite snyggare. Vi badade i havet förstås och blev lite solbrända.

Och sedan bar det av till Porto igen. Det finns mycket att säga, många och mycket att berätta om. Det känns som vi varit iväg i en månad trots att det bara är lite mer än en vecka. Det har varit toppen i alla fall. Och min dröm om att bo/leva/flytta till/plugga i Italien slash södra Tyskland slash Österrike slash Holland har försvunnit och ersatts av en stark Portodröm. Love.En galen busschaffis


Utsikt över Rio Douro i Porto


Dan, Erik och jag uppe på Elvador de Santa Justa med Castelo de São Jorge i bakgrunden

Psst! Finns typ 130 bilder till. Ska bara lösa ett sätt att dela med mig av dem på.hits