Summer summer summer time

Jag välkomnar sommaren, som även detta år exploderade ut bakom min rygg. Det är svårt att hänga med när tempot är så högt. Men nu går snart mitt kontrakt ut och det, och värmen så klart, får mig att förstå att den är här. Och frågan är bara hur jag nu ska lyckas fokusera nog för att komma igenom cirkus 40 diktanalyser av Tegnérdikter? Det är tur att jag har helgarderat mig genom att säga att eleverna - kanske - inte får betygen förrän efter avslutningen. Via mail.

Min mästerskapsnördighet har också grott avsevärt i dag då jag köpte mig ett ex av Aftonbladets EM-bilaga. 180 sidor EM! De som umgicks med mig sommaren 04 kanske minns min tool of the summer då - VM-bilagan - som jag flitigt fyllde med målstatistik och spelarbyten. Den ligger nog ännu i någon skrivbordslåda här av en anledning som jag knappt själv vet om.

På tal om att spara så fick jag ett mail från en elev. Han skulle skicka in en kompletterande uppgift till mig då han missat två tidigare övningar i svenskan. Problemet var att mailet bara var ett kort "Hej har du fått mitt mail jag hoppas det för jag har inte sparat det eller några papper så jag hoppas verkligen det". (och nej precis, ingen interpunktion) Eftersom jag inte fått något tidigare mail så skrev jag det till honom och frågade om han inte ens hade sitt skickade mail sparat? Nej, det hade han inte, fick jag som svar. Då kunde jag inte hålla mig längre utan skrev tillbaka "Okej, med risk för att låta som en mamma, men lär dig en läxa av detta: spara alltid dina arbeten!". Och så hade jag tänkt lägga till en extra not om att jag minsann har kvar varenda satans gymnasieuppgift jag har gjort, och det var 6 år sedan, men det kändes aningen för drygt och framför allt tragiskt.

Men nej, killen, du får inte göra det muntligt bara för att du är slarvig/har otur (eller försöker komma undan, får jag väl lägga till för att folk inte ska tro att jag är blåögd). Delvis för att jag anser att det räcker att ge elever typ femtioelva chanser (många lärare ger bara en chans och annars är det kört), jag behöver inte ge en femtiotolfte, men framför allt för att det bannemej är sommarlov!

Och glöm inte den eminenta
Latinbloggen som jag denna vecka har "skitat ner" en aning (d.v.s. dragit ner från en fin universitetsnivå till mitt gymnasietänk).

Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits