Den "bistra" verkligheten

Nu vet jag! Jag ska praktisera hos en samhällsvetarklass i svenska! Oh-oh, gymnasiet all over again. Jag ska ta ynglingarna under mina litterära beskyddande armar och tvåla in dem med Lagerkvist och Boye. Och se om det hela funkar, det där som jag haft i sikte sedan jag var typ tio. "Du kan om du vill, du vill så du kan..."

Det händer inget speciellt just nu. Jag går lite i skolan, åker lite tåg, spelar lite Mashed på x-boxen, ser på tv, sover en stund. Och så vaknar jag och gör samma sak igen. Fast helgen är runt hörnet så då blir det andra bullar. Och kuligheter.

Jo, Jocke, stort grattis till körkortet!

What's new?

Strax innan valet skrev jag ett långt inlägg om hur mätt jag var på åsikter och hur politiken har blivit en fet yta där bara kläder, löften och mediabilden spelar roll. Nu är det över, tack och lov, och svenska folket fick den där förändringen som de tyckte var nödvändig. Låt klyftorna öka, låt överklassen få sin städhjälp till ett lägre pris, låt Reinfeldt leka med oss som spelpjäser. Jag håller med Det ljuva livet om detta.

Livet går sin gilla gång, mina fötter går sina steg framåt på Lärarhögskolan. En härlig klass, en helt okej utbildning, som tur är inte så mycket i hemläxa. Exempelvis är min läxa till i morgon att filma min högerhand när den lyfter en hantel. Detta tillhörandes ett bildspel om händer under temat "mänsklighet och förståelse".

Sommaren hänger sig kvar lite grann i luften. Tack.

...ned som en pannkaka

Jag är förkyld. Förkyld as in snuvig, ont överallt, rosslig, omotiverad, okoncentrerad. Varför just nu, gud, varför just första veckan i skolan? Varför just när jag ska dyka upp med tusen ton energi på grupparbetstiden för att visa mitt rätta jag? Varför just när jag ska bevisa för mig själv att jag fortfarande kan plugga och inte bara komma i tid till jobbet och byta stomipåsar utan att bajset ramlar ut på patientens mage.

Men klassen verkar bra i alla fall. Tyskan hinns knappt med. Men Malmö Högskola har stora fönster, såna som släpper in så mycket ljus att man nästan får kisa konstant. Och det gillar jag skarpt.

hits