Frågesporter

Det har blivit mycket frågesport de två senaste dagarna vilket har fått mitt ego att krympa totalt. Jag är i och för sig bara 22 (tja, 21 år och 360 dar) men jag brukar ändå ha rätt god tilltro till min allmänbildning. Så är i alla fall inte fallet längre. Det känns rentav som jag har blivit sämre på det hela på sistone - kan det vara så? Många svar ligger liksom på tungan men går inte att spotta ut.

Det började i går när Erik och jag bröt tristessen med att spela två omgånger TP. Erik vann bägge. Jag fick sammanlagt två tårtbitar = nästan för pinsamt för att nämnas. Jag fick bland annat frågan om vilket lag Olle Nordin var ledare för då han fick sparken efter VM-fiaskot. Mitt vinberusade sinne resonerade så här "Mmm.. han fick sparken i fotbolls-VM -90.. Men vilket lag var han tränare för? Äh, det kanske var något italienskt men jag säger AIK." HALLÅÅÅ!???!!! Det är verkligen på väg utför! Ja, jag fick i alla fall rätt för att jag visste att Estonia-överlevaren som skrivit en bok hette Kent i förnamn, trots att jag inte kunde efternamnet.

Nu i kväll har jag frossat i TV-frågesporter. Postkodmiljonären var lätt som en plätt. Jag kunde till och med "Kräftor kräva dessa drycker"-frågan. Jojomen. När sedan På spåret började så kände jag mig som en sämre variant av Tomas Ravelli, jag kunde nog svaret på två frågor sammanlagt. Var var språkfrågorna? Och när det väl kom en litteraturfråga så gällde den givetvis Henning Mankell! Ursäkta, men deckarskit är bara pinsamt att kunna ändå. Sen såg jag Popcorn vilket också fick mig att tvivla på mig själv. Stefan Holm är ändå bara 29 år och verkar kunna allt.

Nåväl, vem bryr sig.. Jag tror jag ska börja specialisera mig på vissa områden, till exempel nobelpristagare i litteratur, Pär Lagerkvist-romaner och OS-städer. Där är jag på rätt god väg redan så det borde väl funka. Och bara så ni vet så tycker jag ändå det är viktigast att vara rar och snäll.

Nej, klockan är festdags men sånt är det inte tid för när man heter Gabrielle. Jag får ägna resten av kvällen åt lite 1900-talsdramatik och Marcel Proust. God natt.

Kommentarer:
Postat av: Terese

Hur lite du än kan så kommer du alltid kunna mer än jag i alla fall. :p Jag är usel på allmänbildning och på allt annat också. Ussa.

Förresten så träffade jag på den där Estonia-överlevar-Kent på Bergagymnasiet i Eslöv häromveckan. Han bara vandrade in i lärarrummet helt plötsligt, var där för att föreläsa eller nåt. Det var lite lustigt. Jag visste också att han heter Kent, men kan inte heller efternamnet.

Kram på systeryster som är jättebäst!

2005-11-13 @ 22:51:45
Postat av: gerd

Du verkar pigg på gåtor. Själv skickade jag staden "Lyckobringande värdshus" (svar: Turin) till mina kompisar i C.R.A.F.T och får retur en ännu värre sak att lösa. Stad (igen):
- Svensk musikalisk anknytning!
- Slagfärdigt krigisk!
-OS-stad i genitiv-form! (ev. -atens)
Hjäääälp!
/Gerd

2006-02-27 @ 22:50:08

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits